Brasserie Godot

Mycket bättre än så här kan inte en kvarterskrog bli.
Här har man kombinerat det traditionella franska köket med moderniserad svensk husmanskost. Resultatet är suveränt. Brasserie Godot ligger lite vid sidan av de stora promenadstråken, men hyfsat lätt att ta sig till med allmänna färdmedel.



Bardelen är väl tilltagen och mycket trivsam. Fondtapetens mönster går igen i den vackra glasväggen som delar av mot restaurangdelen. Mycket snyggt.
Det runda bordet gör att alla kan delta i samtalet och ingen hamnar på kanten, vilket gör att stämningen är på topp hela kvällen. Gästerna i övrigt är mycket blandade, allt från pensionärspar till unga grabbar i stickade mössor.

Servitrisen ger ett något buttert intryck, men hon vinner i längden. Det man möjligen saknar är tips på vilka viner som passar till de olika rätterna. Oavsett vad vi väljer säger hon "ja, det är okej", vilket det också är.

Förrätterna vi valde:

Gratinerad hummer från Maine med saffran, vitlök & fänkål
Hummern är utsökt!
Lagom kryddad, lagom gratinerad och fint delad för att lätt kunna ätas.
Lite märkligt att den serverades med en skål pommes frites vid sidan av.



Anklever & oxsvansterrin med kastanjbrioche & rödlöks marmelad
Anklevern är välkryddad och tillbehören vällagade. Mycket smakrikt, vilket även gäller uppläggningen.

Jordärtsskocksvichyssoise med Gotlandstryffel
Godots vichyssoise kan inte mäta sig med den som serveras hos Hierta. Den är aningen tam i smaken, men ett stort plus för den delikata gotlandstryffeln.


Det är ganska trångt mellan borden och det är mycket spring med backar fulla av disk från bardelen, vilket emellanåt kan kännas störande. Hundar är inte tillåtna (ledarhundar undantagna) men miljön lämpar sig knappast för fyrfota besökare.

Varmrätterna kommer efter precis lagom lång väntan.

Lammlägg med jordärtskockspuré och rotsaker

Originell lammlägg som är välkryddad, vällagad och superb tillsammans med den luftiga jordärtskockspurén och säsongens rotsaker.


Halstrad torskrygg ”clam chowder”, blåmusslor, sidfläsk & fänkål 

Doften når oss innan fisken kommit på bordet. Den är fullkomligt fantastisk. Torsken är perfekt tillagad och tillbehören smakrika, men inte heller här förstår vi riktigt vitsen med att ställa fram en skål pommes frites.

Dagens husman: Oxbringa med rotsaker

Oxbringan kan inte med ord beskrivas. Vi blev nästan mållösa, förutom några spridda "mmmm" och "aaaaa". Underbart god!

Efter dessa kulinariska mästerverk, i portioner som är väl tilltagna, blir vi tipsade om Godots konfektfat. De mest utsökta små delikatesser man kan tänka sig, och den absolut minsta "dammsugare" vi någonsin sett. En äkta höjdpunkt som avslutning på en fantastisk måltid!


Priserna ligger i det övre skiktet, omkring 800 kronor per person utan att vi valt några exklusiva viner eller andra alkoholhaltiga drycker. Men vi enas om att maten och miljön är värda priset.

Musiken är på lagom hög nivå vilket gör det lätt att föra samtal kring borden. Aningen högre volym i bardelen vilket höjer stämningen.

En fantastiskt trevlig och "petite" restaurang som vi mer än gärna besöker fler gånger.


Skulle man komma med något negativt kan man säga att hemsidan skulle tjäna på att inte ha ett rullande mönster. Är man nyfiken på Godot och vill läsa på lite i förväg, ger man snart upp. Man blir fullständigt yr i huvudet om man har sidan uppe mer än en minut.
Och så var det hål i den vackra linneduken...

Betyg:
Lokalen    5
Läget    4,5
Maten    5
Bemötandet    5


http://godot.se/

Inga kommentarer: